Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος Δια Βίου Μάθησης

Ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου ο πρώτος κύκλος  μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα είχε ξεκινήσει στις 15 Μαΐου. Έχουν υποβληθεί συνολικά 230 αιτήσεις και παρακολούθησαν το πρόγραμμα μέχρι τώρα 120 εκπαιδευόμενοι.

Οι θεματικές ενότητες που υλοποιούνται αφορούν σε:

1) Επεξεργασία κειμένου και Διαδίκτυο

2) Τοπική Ιστορία

3) Αγγλικά για το χώρο Εργασίας

4) Γαλλικά για τον Τουρισμό

5) Περιβάλλον και καθημερινή ζωή

Λειτούργησαν συνολικά έξι τμήματα τα οποία αφορούσαν σε όλες τις θεματικές ενότητες πλην της τοπικής ιστορίας όπου παρά το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού δεν κατέστη εφικτή η λειτουργία του λόγω μη αποδοχής του μοναδικού εκπαιδευτή.

Από το Δήμο Ιωαννιτών έχουν ετοιμαστεί ήδη οι βεβαιώσεις παρακολούθησης οι οποίες θα δοθούν στους εκπαιδευόμενους.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή αιτήσεων για τα τμήματα του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται και τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή.

Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Παιδείας Βούλα Τσίλη η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί μία σημαντική προσφορά προς τους πολίτες.

«Περιμένουμε να οριστικοποιηθούν οι πίνακες των επιμορφωτών και από άλλες θεματικές ενότητες ώστε από τον Σεπτέμβριο να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε περισσότερα τμήματα και να εμπλουτίσουμε το γνωστικό αντικείμενο. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι το συνεχές κι έντονο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και σε αυτό προσπαθούμε να ανταποκριθούμε», υπογράμμισε η κ. Τσίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: