Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΔΑΚΕ Ιωαννίνων: Καταγγελία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας και είμαστε πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτή την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική.

Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση εφαρμόζοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα.

Ως ΔΑΚΕ έχουμε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή,  που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.

 Η πολιτική που εφαρμόζεται το  μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί  μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό και στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας η οποία είναι κοινωνική μάστιγα και βραδυφλεγής βόμβα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικής έκρηξη.

Έγκαιρα είχαμε ζητήσει  συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας (τους κ.κ. Καλογιάννη Σ., Τασούλα Κ. και Ασημακοπούλου Α.) για να τους δηλώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε  την διαθεσιμότητα, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Στο αίτημά μας για συνάντηση ανταποκρίθηκε ο κ. Τασούλας και  η κ.  Ασημακοπούλου Α. και στη συνάντηση που είχαμε εκθέσαμε τις απόψεις μας.

Ο κ. Τασούλας μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με τον υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαθεσιμότητα –απόλυση εκπαιδευτικού.

Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής)  ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει  κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Οι βουλευτές είναι εντολοδόχοι των πολιτών και δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η διαθεσιμότητα- απόλυση των συναδέλφων μας χωρίς κριτήρια, σε ειδικότητες που έχουν υψηλή ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας, έχει και την παράμετρο στο να οδηγηθούν οι χιλιάδες μαθητές μας στην ιδιωτική εκπαίδευση,  η οποία τρίβει από χαρά τα χέρια της για το ανεπάντεχο (;) δώρο της κυβέρνησης.

Ο χρόνος της κρίσης των πολιτών πλησιάζει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν οι εκπρόσωποί μας  και για την εμπιστοσύνη μας την οποία καταχράστηκαν θα είναι σκληρός,  αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του και τον βαθμό αξιοπιστίας του.

Κλείνοντας τονίζουμε και υπενθυμίζουμε σε όσους το αγνοούν ότι οι ζωές μας και οι οικογένειές μας δεν είναι αριθμοί.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

           O Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

   Μπόζιος Κωνσταντίνος                         Ζέρβας Ευάγγελος

                                                                                                                               Ιωάννινα  12-7-20013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: