Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί με « αντιδράσεις» στις πανελλαδικές

Την αντίδραση του κλάδου , χωρίς να προσδιορίζει εάν θα είναι με αποχή από τις διαδικασίες των πανελλαδικών ή άλλη μορφή κινητοποίησης, προανήγγειλε σήμερα η ΟΛΜΕ με επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας , εάν δεν
 εξασφαλιστούν τα κονδύλια και όχι μειωμένα σε για την πληρωμή των καθηγητών που θα απασχοληθούν στη διαδικασία των εξετάσεων. 
Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,  
Σε περίπου ένα μήνα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Γνωρίζετε επίσης ότι πέρυσι η καθυστέρηση υπογραφής της ΚΥΑ που καθόριζε τις αμοιβές των συναδέλφων που εμπλέκονταν με οποιοδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η έκδοση των ΧΕΠ και να υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των αμοιβών αυτών.
Σας επισημαίνουμε ότι οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό τους έχουν στηρίξει και καταξιώσει έναν από τους πιο αξιόπιστους και αδιάβλητους εξεταστικούς θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.
Οι συνάδελφοί μας μετακινούνται από νησί σε νησί ή μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους σε απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής τους σχολεία, προκειμένου να υπάρξει φερεγγυότητα στην όλη διαδικασία, και επιβάλλεται να αποζημιωθούν για τα έξοδα διανυκτέρευσης και τα οδοιπορικά τους.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας:
  • να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι συνάδελφοί μας να αποζημιωθούν με τις διαδικασίες των ΧΕΠ έγκαιρα,
  • να εκδώσει νέα ΚΥΑ για τις αμοιβές όσων εμπλέκονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χωρίς τις περικοπές που έγιναν την περσινή χρονιά,
  • να πιστώσει τους σχετικούς κωδικούς με τα προβλεπόμενα ποσά για τα οδοιπορικά της τρέχουσας περιόδου και να εξοφλήσει τα αντίστοιχα οφειλόμενα των παλαιοτέρων ετών. 
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αντίδραση της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: