Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Στον "αέρα"οι πανελλαδικές εξετάσεις-Απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ


Απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε , στη σημερινή συνεδρίαση , το ΔΣ της ΟΛΜΕ , αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την  παιδεία.Ειδικότερα αποφασίστηκε η πραγματοποίση:
-Α.μιας 24ωρης απεργίας για τις 4 Μάιου , δηλαδή μία ημέρα μετά την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων αποφοίτων των ΤΕΕ.
-Β, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ στις 4 και 5 Μαίου (Γ.Σ προέδρων στις 6 Μαίου) προτείνοντας την έναρξη απεργιών την στις 14 Μαίου, ημέρα έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων προερχομένων από τα Ενιαία Λύκεια. Την μορφή των απεργιών , εάν θαείναι 24ωρες επαναλαμβανόμενες ή 5νθήμερες θα λάβει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
  Η απόφαση λήφθηκε με ψήφους 8-3. Δεν ψήφισαν υπέρ τα τρία μέλη της ΠΑΣΚ

                                             Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων:

1.Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22/4 και στα συλλαλητήρια
2.Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 27/4 σε όλη την Ελλάδα
3.Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη
4.24ωρη Απεργία στις 4/5 μαζί με τη ΔΟΕ για να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας
5.Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα για συζήτηση και ενημέρωση πάνω στις επιπτώσεις των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας, του «πολυνομοσχεδίου» του Υπ. Παιδείας και του Ασφαλιστικού και τη στήριξη των παραπάνω κινητοποιήσεων
6.Νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ 4 και 5/5 και Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 6/5 στην οποία θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 14/5.

Για να ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα
Όχι στην περικοπή μισθών και συντάξεων
Όχι στη διάλυση του Ασφαλιστικού συστήματος
Όχι στο «πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας
Όχι στο πρόγραμμα σταθερότητας
Ρεπορτάζ:esos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν κανένας να μην σκέφτεται τα καημένα τα παιδιά που έχουν κουραστεί ένα χρόνο τώρα? Είναι δυνατόν να παίζουν κάποιοι με την ήδη κατεστραμένη από το άγχος ψυχολογία του κάθε μαθητή? Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η αδερφή μου πρόκειται να δώσει πανελλήνιες φέτος και έχει πεθάνει στο διάβασμα και στο άγχος! Σας παρακαλώ δώστε μου εφόσον είστε σε θέση μία υπεύθυνη απάντηση για το τι μέλει γεννέσθαι! Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες? Συμφωνώ ότι το πολυνομοσχέδιο είναι αισχρό! Αλλά είναι δυνατόν να γίνει τέτοιο χουνέρι με την ψυχή των παιδιών? Και άν ναι, σε τί έκταση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ 1566/85 ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑς ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩς ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑς.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Ήταν πραγματικά κατατοπιστικότητη! Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο blog σας! Και πάλι σας ευχαριστώ!