Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ





Π.Α.Σ.Κ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Γιάννενα 24 – 9 – 2009







ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ





Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Δυστυχώς – για μια ακόμη φορά – η σχολική χρονιά ξεκινά για την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς με τον χειρότερο τρόπο.

Η αποτελμάτωση, η διάλυση και η συρρίκνωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που ήταν στόχος και αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης Κυβερνητικής πολιτικής, είναι πλέον ορατή σ’ όλους μας.

Τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν από χρόνια τους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά μέρα με τη μέρα αυξάνονται και διογκώνονται.

· Τα προηγούμενα χρόνια οι αυξήσεις ήταν κάτω από τον πληθωρισμό και πέρυσι ΜΗΔΕΝΙΚΈΣ. Φέτος σκέφτονται ΚΑΙ την περικοπή των Δώρων!!!

· Οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι μόνο για του «έχοντες και κατέχοντες», τη στιγμή που οι έμμεσοι φόροι και οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των αγαθών, μειώνουν την αγοραστική μας δύναμη.

· Αρνούνται να επιχορηγήσουν το Ταμείο Πρόνοιας για την καταβολή του εφάπαξ και το εξαναγκάζουν στο δανεισμό και στη χρεοκοπία.

· Αφού υπερ-τετραπλασίασαν !!! μέσα σε 5 χρόνια τις υγειονομικές δαπάνες (αλήθεια, που πήγαν αυτά τα χρήματα;) οδηγούν και το Ταμείο Υγείας στην χρεοκοπία.

· Με πρόσχημα την προσχεδιασμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιχειρείται η μετατροπή της ασφάλισης, από κοινωνική σε επαγγελματική παροχή, που πρακτικά σημαίνει ότι το κράτος δεν εγγυάται την καταβολή των συντάξεων.

Μπροστά σ’ αυτή την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, που απροσχημάτιστα ποδοπατεί κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, η μόνη απάντηση είναι η δική μας ενότητα και δράση. Ενότητα και δράση μέσα από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς, που επιβάλλεται να δυναμώσουμε με τη δική μας παρουσία και συμμετοχή και να αξιοποιήσουμε για δικό μας όφελος κι όχι των παρατάξεων και των κομμάτων.



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Μπροστά σ’ αυτή την τεράστια πρόκληση και τα συσσωρεμένα προβλήματα, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αδυνατεί, σχεδόν 4 μήνες τώρα, να συγκροτηθεί σε σώμα. Θα σας εκθέσουμε τα γεγονότα και τα συμπεράσματα δικά σας.:

Στην πρώτη συνεδρίαση 28-5-2009 μετά τις εκλογές η κάθε παράταξη πρότεινε:

ΔΑΚΕ: Προεδρείο απ’ όλες τις παρατάξεις με πρόεδρο της ΔΑΚΕ.

ΠΑΣΚ: Προεδρείο απ’ όλες τις παρατάξεις με πρόεδρο της ΠΑΣΚ.

ΑΕΚΕ: Κοινό υποψήφιο πρόεδρο των δυνάμεων της Αριστεράς, χωρίς την συμμέτοχη της ΠΑΣΚ, χωρίς περαιτέρω σχέδιο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Την ίδια με ΑΕΚΕ, αλλά με διαφορετικά λόγια κι αποκλεισμό των άλλων παρατάξεων!!!

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: Προεδρείο απ’ όλες τις παρατάξεις με πρόεδρο της πλειοψηφούσας παράταξης, δηλαδή της ΔΑΚΕ.

*** ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΕΙΣ
: α) ΑΕΚΕ και Παρεμβάσεις δεν εξήγησαν πως θα καλυφθούν οι άλλες θέσεις του Προεδρείου.


Β) Την προηγούμενη διετία η ΠΑΣΚ ψήφισε και στήριξε στη θέση του προέδρου τον κ. Τουφίδη (ΑΕΚΕ) και του αντιπροέδρου τον κ. Μακρίδη (Παρεμβάσεις).

Ουσιαστικά δηλαδή κατατέθηκαν ΔΥΟ προτάσεις της ΔΑΚΕ (που ήταν ίδια με της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) και της ΠΑΣΚ.

Στις πρώτες 2 ψηφοφορίες δεν εξελέγη Πρόεδρος γιατί χρειαζόταν απόλυτη πλειοψηφία (τουλάχιστον 5).

Στην τρίτη όμως ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, απαιτείται σχετική πλειοψηφία και σε περίπτωση ισοψηφίας εκλέγεται ο υποψήφιος της πλειοψηφούσας παράταξης (στην προκειμένη περίπτωση της ΔΑΚΕ). Έτσι λοιπόν στις 16-6-2009 υπήρχαν δύο υποψηφιότητες, από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, που πήραν από 3 ψήφους, Παρεμβάσεις και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ψήφισαν Λευκό (που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ΕΜΜΕΣΗ πλην ΣΑΦΗΣ στήριξη του υποψηφίου της ΔΑΚΕ – γεγονός που επανειλημμένα τους επισημάνθηκε) ενώ η ΑΕΚΕ την τελευταία στιγμή κατέθεσε δική της υποψηφιότητα (χωρίς να πείσει κανένα με τον ελιγμό και τους τακτικτισμούς της), αφού κι αυτή ΕΜΜΕΣΑ πλην ΣΑΦΩΣ στήριξε την υποψηφιότητα της ΔΑΚΕ.

Συμπέρασμα: μεταξύ των δύο προτάσεων, η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ-ΑΕΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ψήφισε – ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ – τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ, που εξελέγη Πρόεδρος.

Σαν παράταξη, πάντα πιστοί στις δημοκρατικές διαδικασίες, μακριά από τακτικισμούς κι αδιέξοδα, αποδεχθήκαμε το γεγονός και προτείναμε σ’ όλους όσους στήριξαν την εκλογή του προέδρου, ότι θα ήταν τίμιο κι ειλικρινές, να στελεχώσουν το Προεδρείο και να βοηθήσουν τον Πρόεδρο (που αυτοί στήριξαν) στο έργο του. Κι εδώ αρχίζουν τα παράδοξα:

ΑΕΚΕ: θα μπούμε στο προεδρείο αν μπούν όλοι οι άλλοι

Παρεμβάσεις: δεν συμμετέχουμε στο προεδρείο !!!

ΕΣΑΚ- ΔΕΕ: έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά δεν υπάρχει θέση για μας στο Προεδρείο !!!

Ήταν πλέον προφανές ότι «κάποιοι» σαμποτάρανε εμφανώς την διαδικασία εκλογής Προεδρείου και αναγκαστικά (λόγω καλοκαιρινών διακοπών) φθάσαμε στο Σεπτέμβριο.

Επειδή για την ΠΑΣΚ προέχει η λειτουργία της ΕΛΜΕ, για να βγούμε από το αδιέξοδο, υποχωρήσαμε από την αρχική μας θέση και προτείναμε να ψηφιστεί πρόταση, για συμμέτοχή ΟΛΩΝ των παρατάξεων στο προεδρείο και σε συγκεκριμένες θέσεις, ανάλογα με τις ψήφους που πήραν στις εκλογές της ΕΛΜΕ.

Στην ψηφοφορία που έγινε, η πρόταση έγινε αποδεκτή με 7 ψήφους και καταψηφίστηκε από Παρεμβάσεις και ΕΣΑΚ- ΔΕΕ (η ΕΣΑΚ- ΔΕΕ καταψήφισε την πρόταση που η ίδια έκανε από την πρώτη συνεδρίαση !!!). Αρνούνται δηλαδή πεισματικά και οι δύο, να συμμετάσχουν στη συγκρότηση του προεδρείου.



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Παρ’ όλα τα αδιέξοδα που «κάποιοι» προσπαθούν να φέρουν την ΕΛΜΕ, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με δημοκρατικές διαδικασίες να συνθέσουμε απόψεις, χωρίς αγκυλώσεις και υπαναχωρήσεις, για να ξεπεράσουμε «αδιέξοδα» και να λειτουργήσει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων προς όφελος ΟΛΩΝ ΜΑΣ.





Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς


Η Σ.Ε. της ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων





Δεν υπάρχουν σχόλια: