Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Καναδάς-Αιγάλεω-Γιαπωνέζα πορνοστάρ , πέντε λεπτά aller-retour


Βασίλης Ντούρος

του Βασίλη Ντούρου *


Ακούγεται σιγά και ρυθμικά ο πλαστικός ήχος της ροδέλας.  Ζουμάρω στο Google-earth να βρω το σπίτι της θειας μου. Αυτή μένει στην Αθήνα. Αιγάλεω , κάπου κοντά στο γήπεδο της τοπικής ομάδας. Εγώ μόλις γύρισα από Καναδά . Πριν πέντε λεπτά .Είχα πάει να δω την πόλη που μένει ο φίλος μου ο Jason . Αν έχει πράσινο ,πολυκατοικίες , ποτάμια και τέτοια . Πέρασα και από τα Great Lakes . Μου το 'χε πει ότι είναι κοντά. London, Ontario έτσι λέγεται η πόλη που μένει. Ωραία μου φάνηκε. Απλωμένη πόλη .
Προσγειώνομαι Αιγάλεω όμως τώρα και ένα σμήνος από πολυκατοικίες πλησιάζει με ταχύτητα τις κόρες των ματιών μου . Να το γήπεδο , το βρήκα. Λίγο αριστερά….κάπου εδώ πρέπει να ‘ναι . Ναι…! Οδός Αλατσάτων. Να βρω και το 17 τώρα. Ορίστε να ΄το .    Alatsaton 17 , Egaleo , 12241 , Hellas . 98 F / 37 C .Πολύ ζεστή εκεί , απορώ πως αντέχουν .

Η θεία μου , η αδερφή της μάνας μου δηλαδή πέρασε τα 50 και μου είπαν πως περνάει αιμηνόπαυση . Το googlαρα να μάθω τι έχει . Δεν έχει περίοδο πια . Αυτό ξερώ μονό σίγουρα . Εμμηνόπαυση όχι αιμηνόπαυση . Αφού το λέει το Internet προφανώς έτσι είναι. Εγώ νόμιζα πως η λέξη βγαίνει από το αίμα. Αλλά δεν με πολυνοιάζει κιόλας . Για μένα είτε έτσι είτε αλλιώς , εγώ eminopafsi θα το γράψω. Άλλωστε μονό στο PC γραφώ πια. Και γιατρός δεν πρόκειται να γίνω μπας και χρειαστεί να το γράψω καμιά διάγνωση για καμιά 50αρα. Όχι , δεν έχω τίποτα με τις 50αρες. Μ' αρεσουν κιόλας. Το ομολογώ. Και τώρα που μένω μονός μου είναι και πιο εύκολο. Παλιά περίμενα να κοιμηθούν πρώτα οι γονείς μου . Αλλά για καλό και για κακό κλειδωνά πάντα την πόρτα του δωματίου μου , φορούσα τα ακουστικά μου , και με 2-3 κλικ…μπροστά μου οι πιο ωραίες 50αρες του κόσμου. Χοντρές , αδύνατες , πλαστικές και φυσικές , μαύρες , Κινέζες , λευκές , με σεξουαλικά βοηθήματα ή χωρίς. Ότι τραβάει η ψυχή σου.
Ξέφυγα όμως . Η μάνα της μάνας μου λοιπόν , και της θειας μου , η γιαγιά μου δηλαδή είναι άρρωστη. Γεράματα και γεροντική άνοια . Κοντεύει τα 90. Αλλά είναι κατάκοιτη πλέον και μένει εδώ στα Γιάννενα. Την φροντίζει η μάνα μου όλο τον χρόνο. Σχεδόν 10 μπορεί και 15 μήνες τώρα. Έτσι αύριο έρχεται η θεία μου , η δεύτερη κόρη της , να την δει για λίγες μέρες. Είπε πως θα 'ρθει με το δικό της . Βαριέται λέει τόσες ώρες μέσα στο ΚΤΕΛ. Ήθελε λέει ορχικά να έρθει με αεροπλάνο αλλά δεν ήξερε πώς να κλίσει τα εισητιρια μέσω Ιντερνετ. Έτσι είπε. Βλακείες…σιγά το δύσκολο. Μάρκαρα την απόσταση στο Google-earth . 456 χλμ. Διάρκεια : περίπου 6 ώρες και 16 λεπτά. .Για να δούμε θα πέσει μέσα ;
Κάτι ακούστηκε από δίπλα από το δωμάτιο που κοιμάται η γιαγιά μου. Χαμήλωσα λίγο τα ηχεία . Ακούω ένα κομμάτι στο youtube που μου 'χει κολλήσει εδώ και μέρες. Charles Pasi . Ένας Γάλλος είναι που παίζει φυσαρμόνικα. Σηκώθηκα και κοίταξα από την πόρτα του δωματίου της. Μπα ήσυχη είναι…ροχαλίζει κιόλας. Με έχει αφήσει η μάνα μου να έχω το νου μου. Εκείνη βγήκε για ένα ποτό. Το δικαιούται.. Ας κάνω ένα log-in στο facebook. Μπα..τιποτα. Ούτε notificaciones ούτε mensajes. Το έχω βάλει στα ισπανικά , να κάνω και εξάσκηση.
Είναι καλοκαίρι και όλες έχουν profile picture με μαγιό. Like, like, like. Το ωραίο να λέγεται , που θα έλεγε και η γιαγιά μου. Προφανώς δεν ξέρει τι είναι το facebook. Το Ιντερνετ όμως ξέρει. Λέει Ιντερνετ τονίζοντας το ντ κιόλας. Θα σου πεί είναι κάτι στο κομπιούτερ. Έτσι λέει το PC , έτσι λέει και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης βεβαία . Αλλά αφού εκείνη μπορεί και τα ξεχωρίζει εμένα δεν μου πέφτει λόγος. 
Κι άλλα κλικ , και άλλα μαγιό . Ιούλιος μήνας και γέμισε ο κόσμος βυζιά. Το facebook δηλαδή.

…………………………………………………………………………..

Είμαι μόνος , οι γονείς μου έξω , η γιαγιά μου κοιμάται. Ας κατεβάσω μονό λίγο τα πατζούρια και θα σερφαρω σε εκείνα τα site για τα οποία γονείς και παιδιά ποτέ δεν μιλάνε.
…………………………………………………………………………….
Σκούπισα το διαδυκτιακό μου σπέρμα που από την κοκκινισμένη βάλανο κύλησε στην μακριά γραμμή της ζωής μου, στην δεξιά μου παλάμη. Έπειτα μπήκα στο δωμάτιο της γιαγιάς μου. Της ψυθίρισα πως την αγαπώ και πήγα να την φιλήσω στο μέτωπο. Αποτραβήχτηκα και την φίλησα στο μάγουλο. Στο κεφάλι να με φιλήσεις μοναχά άμα παγώσω, έτσι θα μου λέγε η ίδια.

Να θυμηθώ να κάνω μια διαγραφή ιστορικού πριν ξαπλώσω. Χρησιμοποιούν και οι γονείς μου τον ίδιο υπολογιστή σχεδόν κάθε μέρα.

*** Το παραπάνω διήγημα στο διαγωνισμό " Λόγω Τέχνης" μεταξύ περίπου 250 διηγημάτων, έλαβε την 14η θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια: