Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

[Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ] 27-10-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πολιτικής, η οποία: Φέρνει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Κατεδαφίζει τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της εργασίας. Ακυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Εξοντώνει τους εργαζόμενους και καταστρέφει κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.
Σε αυτές τις κρίσιμες για το μέλλον του έθνους και του λαού μας στιγμές, είναι ανάγκη να επαναεπιβεβαιώσουμε την πίστη και την προσήλωσή μας στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών.
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών ΔΕ είχε και έχει κινηματική αντίληψη και δράση. Πιστεύει σε έναν συνδικαλισμό διεκδίκησης αλλά και δημιουργίας.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους–γιατί τα προβλήματα είναι κοινά– πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης νέο-φιλελεύθερης πολιτικής και να αναδείξουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης για την πρόοδο της χώρας.
§ Με συνείδηση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον
§ Χωρίς ανέξοδη ρητορεία και μαξιμαλιστικούς σχεδιασμούς, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες του κινήματος
Απαιτείται συντονισμένη δράση στηριγμένη στην ενότητα, στην εκτίμηση των καταστάσεων, στους συλλογικούς μας θεσμούς.
Ακραίες συνδικαλιστικές αντιδράσεις, δεν ενισχύουν το εργατικό κίνημα. Αντίθετα το αποδυναμώνουν, το συκοφαντούν και το δυσφημούν.
Η Παράταξή μας, σεβόμενη τη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή διαμορφώθηκε και από τις τελευταίες Γ.Σ. του κλάδου, συνεχίζει να υιοθετεί τις μορφές δράσης που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους.
Αγωνιζόμαστε συλλογικά με πίστη στα δικαιώματά μας.
Σε μια οριακή και κρίσιμη ιστορική στιγμή η ελπίδα μας είναι τα κοινωνικά κινήματα.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: