Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών : Τέλη Ιανουαρίου και μέσα Φεβρουαρίου




Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2008
ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
2Π/2008)

Λόγω της γενικότερης αναταραχής των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, και των αντικειμενικών δυσκολιών που έχουν ανακύψει, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα (3260) θέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ανωτέρω διαγωνισμού θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, η οποία θα εκδοθεί στις αρχές Ιανουαρίου
.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, 22/12/2008
Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών: Τέλη Ιανουαρίου και μέσα Φεβρουαρίου
Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα λυθεί ο «γρίφος» για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών για τους εκπαιδευτικούς. Περισσότεροι από 80.000 υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε δύο φάσεις: η πρώτη αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος Ιανουαρίου και η δεύτερη στα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ, μετά την αναβολή του πρώτου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, στελέχη του ΑΣΕΠ ανέφεραν πως έως τις 10 Ιανουαρίου 2009 θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών. Αν και αναμένουν το «πράσινο φως» και από το υπουργείο Παιδείας- ανάλογα και με την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στα σχολεία- το επικρατέστερο σενάριο είναι σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία οι διαγωνισμοί για τις προκηρύξεις 2Π και 3Π των εκπαιδευτικών. Ως ημερομηνία προτείνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, όπου οι υποψήφιοι για τις δύο προκηρύξεις θα εξεταστούν εναλλάξ, δηλαδή Σάββατο πρωί οι υποψήφιοι για την προκήρυξη 2Π και Σάββατο απόγευμα οι υποψήφιοι της 3Π (ή αντιστρόφως), ενώ ανάλογο πρόγραμμα θα ισχύσει και για την Κυριακή. Σημειώνεται ότι η προκήρυξη 2Π αφορά την πλήρωση 3.260 θέσεων των κλάδων δασκάλων, φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, καλλιτεχνικών και οικιακής οικονομίας, για τις οποίες έχουν υποβάλει αιτήσεις 33.785 υποψήφιοι. Αντιστοίχως, η προκήρυξη 3Π αφορά 1.441 θέσεις κλάδων νηπιαγωγών, θεολόγων, καθηγητών ξένων γλωσσών, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, φυσικής αγωγής, νομικών και πολιτικών επιστημών, πληροφορικής ΑΕΙ- ΤΕΙ, θεατρικών σπουδών, καθώς και μεθοδολογίας ιστορίας και θεωρίας της επιστήμης. Για τις θέσεις αυτές δήλωσαν συμμετοχή 38.882 υποψήφιοι.

Σε δεύτερη φάση, το ΑΣΕΠ επιδιώκει να μπορέσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου να πραγματοποιήσει τους διαγωνισμούς για τις προκηρύξεις τεχνικών ειδικοτήτων (4Π και 5Π). Μέσω των διαγωνισμών αυτών θα καλυφθούν 351 θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν 7.736 υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: