Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Καλή και δημιουργική Σχολική χρονιά


ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ιωάννινα 15/9/2008
ΑΙΡΕΤΟΣ
ΣΤΟ Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΕ 02
3ο ΕΠΑΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλ. επικ.: 6974360076


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Νέα χρονιά, νέες προσδοκίες απ’ όλους μας.
Άνοιξε και φέτος το σχολείο και με το άνοιγμά του, όλοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί άκουσαν από τον κ. υπουργό Παιδείας, στο μήνυμά του να μας λέει τι έγινε «για πρώτη φορά».
Εμείς επιδοκιμάζουμε όλα όσα γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα και αν τα περισσότερα απ’ αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτονόητες υποχρεώσεις της Πολιτείας. Όπως υποχρεώσεις της Πολιτείας προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία συνολικά, είναι και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία χρόνια περιμένουμε να ακούσουμε ότι επιτέλους πραγματοποιούνται.
Ενδεικτικά αναφέρω :
1) Οικονομική αναβάθμιση των καθηγητών. (Όλοι θυμούνται τις εξαγγελίες πριν από 5-6 χρόνια, που ακόμα περιμένουμε την υλοποίησή τους. Ή μήπως δεν υπάρχει συνέχεια στο κράτος μετά την αλλαγή των υπουργών).
2) Ελλιπής χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου. (Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5 % του Α.Ε.Π. κι όχι στο 3 % που είναι σήμερα).
3) Συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας.
4) Ουσιαστική αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
5) Σχολεία Ειδικής Αγωγής.
6) Νέα Αναλυτικά Προγράμματα , σύγχρονα και λειτουργικά.
7) Επιμόρφωση.
8) Αξιοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη (σε αποσπάσεις, τοποθετήσεις κ.λ.π.) και καλύτερη οργάνωση, χωρίς παλινωδίες και τετελεσμένα.
9) Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και επιλογή διδασκόντων σ’ αυτή.
10) Εκσυγχρονισμός και αλλαγή στη νομοθεσία, όπου πρέπει (Διορισμοί από τα
Ιδιωτικά Σχολεία, αναδρομική μοριοδότηση κ.λ.π.).

Η ΟΛΜΕ, οι διάφορες ΕΛΜΕ, όλοι όσοι συνδικαλίζονται, πέρα από λάθη, παραλήψεις και αβλεψίες, οφείλουν να σκύψουν στην καθημερινότητα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα και τις αγωνίες τους.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ:

Καλή και δημιουργική χρονιά

Μιχάλης Στράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: