Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κατά πλειοψηφία καταγγέλει ...


ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ιωάννινα 23-1-2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ)

Μας είπαν: «Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και πρώτη προτεραιότητα» (Πρωθυπουργός της χώρας) ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
• Μας διαβεβαίωσαν ότι θα αναβαθμίσουν τον ρόλο του δημόσιου σχολείου, ότι θα αναβαθμίσουν τον εκπ/κό επιστημονικά και οικονομικά και εργασιακά.
• Ότι η ριζική μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα δώσει διέξοδο σε χιλιάδες νέους και θα ανοίξει νέους ορίζοντες.
• Ότι θα μειώσουν το κόστος κάθε νοικοκυριού για φροντιστήρια - ιδιαίτερα,
αλλάζοντας τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια.
• Θα αναβαθμίσουν την πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Λύκειο και την ενισχυτική διδασκαλία στο Γυμνάσιο.
• Μας διαβεβαίωσαν ότι με την έναρξη του Σχ. έτους οι καθηγητές και τα βιβλία θα είναι στα σχολεία. Με λίγα λόγια σε όλους τους τόνους και προεκλογικά μας υπόσχονταν ότι θα υλοποιήσουν τα αυτονόητα.
• Για τις δαπάνες: κάθε πέρυσι και καλύτερα.
• Το Δημόσιο σχολείο φροντιστηριοποιείται και κομμάτια του παραδίδονται στους ιδιώτες.
• Οι μισθοί μας είναι μισθοί πείνας και η επιμόρφωση ανύπαρκτη.
• Ο κατακερματισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ οδήγησε σε υποβάθμιση και επαγγελματικά αδιέξοδα τους μαθητές μας.
• Ο εξετασιοκεντρικός σχεδιασμός (προτάσεις ΕΣΥΠ και για εξετάσεις στη Β΄ Λυκείου) οδηγεί σε ανασφάλεια γονείς και μαθητές, αυξάνοντας τις δαπάνες κάθε νοικοκυριού.
• Όταν η καταβολή των αμοιβών των εκπαιδευτικών στους θεσμούς Π.Δ.Σ. & ενισχυτικής διδασκαλίας γίνεται 2 έως 3 χρόνια αργότερα και η έναρξή της δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους για ποια αναβάθμιση μιλάμε;
• Μέχρι και τώρα διορίζονται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπ/κοί και τα βιβλία “τα διάβασαν” μαθητές και καθηγητές τον Οκτώβριο.
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα της Εκπ/σης. Γι’ αυτά, το συνδικαλιστικό κίνημα προτείνει λύσεις και αγωνίζεται.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων μέσω του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης ζήτησε (22-01-2008) συνάντησηδιάλογο με τον κ. ΥΠΕΠΘ κατά την παρουσία τουεπίσκεψη στην πόλη μας.
Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν ο χρόνος δεν επαρκεί. Φανταστείτε να μην μας υπόσχονταν και διάλογο για λύση των προβλημάτων.
Κατά τον κ. ΥΠΕΠΘ προτεραιότητα έχουν οι δημόσιες σχέσεις με στόχο την συγκάληψη της απαράδεκτης εκπ/κής πραγματικότητας και στο Νομό μας.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κατά πλειοψηφία καταγγέλει τη στάση αυτή του Υπουργού και του Υπουργείο που απαξιώνει εκπ/ση και εκπ/κούς.
Εμείς οι εκπ/κοί της δευτεροβάθμιας εκπ/σης είμαστε αποφασισμένοι, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μπροστά στη συνεχιζόμενη προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματά μας.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συναδέλφους να μετέχουν δυναμικά στην απεργία στις 13 Φλεβάρη, να συσπειρωθούν και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για να δώσουμε λύση στα προβλήματά μας.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Τουφίδης Μπάμπης Παππάς Νίκος


Επί του πιεστηρίου: Την Πέμπτη το μεσημέρι η ΕΛΜΕ ειδοποιήθηκε για
συνάντηση αργά το βράδυ με τον Υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: