Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Προς το Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλεντζίου της ενότητας Κατσανοχωρίων του Δήμου Β. Τζουμέρκων

 

Καλέντζι  8 /6/2024
Αριθ. πρωτ.: 5
 

   Πολ/κος Σύλλογος     ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ

https://kalentz49.blogspot.com

 

Προς το  Συμβούλιο του Δημοτικού  Διαμερίσματος Καλεντζίου

της ενότητας Κατσανοχωρίων του Δήμου Β. Τζουμέρκων

( Δια του Προέδρου του)

Κύριε πρόεδρε  και αγαπητά μέλη του τοπικού συμβουλίου του χωριού μας,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως ότι μετά την γενική συνέλευση του συλλόγου μας την 12/5/24 και την ομόφωνη απόφασή της, η σύνθεση του Δ.Σ  παραμένει ως είχε, μέχρις ότου προκύψουν κατάλληλες συνθήκες ( έμπρακτο ενδιαφέρον μελών) προκήρυξης εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης μέσα στη διετία, για την ανάδειξη «νέου» Δ.Σ. 

Προφανώς αυτό πρέπει να γίνει μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη πρώτη του συνεδρίαση το Δ.Σ της 26/5/24 με παρόντα όλα τα μέλη του, ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών δράσεων. Το ακριβές πρόγραμμα θα σας γίνει γνωστό σύντομα, προσδοκώντας στη σίγουρη συνεργασία και βοήθεια σας.

Αρχικά  ότι έχει να κάνει με το πανηγύρι τ Αι Λιά, ο προγραμματισμός  έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης. Ο σύλλογος έχει αναθέσει στο μέλος του Δ.Σ και μέλος του συμβουλίου σας κ. Πανταζή Βασίλη, την ευθύνη κάθε ενέργειας που χρειάζεται για την αρτιότερη οργάνωση του πανηγυριού και την ενημέρωση σας (μας).

Το Δ.Σ  με την βεβαιότητα της συνεργασίας του συλλόγου με το τοπικό συμβούλιο του χωριού μας, σας μεταφέρει δύο προτάσεις που συζητήθηκαν και η υλοποίησή των είναι αποκλειστικά θέμα του συμβουλίου σας και της Δημοτικής αρχής του Δήμου μας. 

1η : Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου 5χ5  έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι από τον τότε Δήμαρχο κ. Σεντελέ ,  με μια σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις .  Η θέση του συλλόγου μας ομόφωνα,  ήταν και είναι, ότι το όνομα του γηπέδου πρέπει να φέρνει το όνομα  « Γιάννης Γεωργακόπουλος». Όλοι μας γνωρίζουμε την αγάπη του ΓΙΑΝΝΑΚΗ  για το χωριό και την στοργή όλων απέναντι του. Η παραπάνω θέση του συλλόγου είχε μεταφερθεί προφορικά στην τότε δημοτική αρχή και η απάντηση ήταν θετική.

Σήμερα νομίζουμε ότι η παραπάνω θέση μας μπορεί να γίνει επίσημη  με απόφαση σας η του Δήμου.

2η :  Η δεύτερη πρόταση με πολύ μεγάλη προσοχή και σκέψη από τα μέλη του Δ.Σ , έχει να κάνει με το κοινοτικό νεκροταφείο.  Ο σύλλογος έχει την άποψη για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και οικονομικούς ότι στο εξής τα μνημεία  των αποθανόντων χωριανών μας, θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με ξύλο. Το παραπάνω μέτρο εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε πολλά χωριά εδώ και πάρα πολλά χρόνια ( Πλατανούσα, Αμπελοχώρι,  Αετορράχη, Χρυσοβίτσα,  Κ.λ.π. ).

Τον προηγούμενο μήνα το τοπικό συμβούλιο Φορτοσίου πήρε ανάλογη απόφαση για το νεκροταφείο της Αγίας Φανερωμένης. Η πρόταση αυτή που η υλοποίηση της απαιτεί συναίνεση, ας μπει σε προβληματισμό των συγχωριανών μας για την ανάλογη ζύμωση.

Στη μικρή μας κοινωνία τα προβλήματα πάντα θα προκύπτουν και η επίλυσή τους πολλές φορές γίνεται ποιο εύκολη  όταν τα αντιμετωπίζουμε συλλογικά.

Η συνδρομή του συλλόγου ως φορέας και των μελών του σε κάθε προσπάθεια επίλυσης και ανάδειξης προβλημάτων είναι δεδομένη.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Γιάννης Ντούρος